• OmaFysio
 • Kuntoutus yrittäjät
 • Sote sertifikaatti

Kuntokaaren fysioterapiapalvelut Somerolla

Kysy lisätietoja tai varaa aika

Fysioterapeutille pääset lähetteellä tai ilman sitä. Lääkärin lähetteellä tullessasi KELA korvaa osan
kustannuksista. Maksusitoumuksella lähettäviä tahoja ovat esimerkiksi KELAn Vaativa lääkinnällinen kuntoutus, TYKS, Salon aluesairaala sekä vakuutusyhtiöt yhdessä FysiPartnersin kanssa. Yrityksessä on käytössä KELAn
suorakorvausjärjestelmä.

Kaikkiin asiakas- ja ikäryhmiin kuuluvat ovat tervetulleita, myös ruotsin ja englannin kielellä.

Palvelumme

 • Fysioterapeuttinen tutkiminen, suunnittelu ja toteutus
 • Neurologinen fysioterapia
 • TULE-sairauksien ja ortopedinen fysioterapia
 • Terapeuttinen harjoittelu / Spiraali Stabilaatio ®
 • Manuaalinen terapia: nivelten ja nikamien käsittely sekä liikkuvuuden lisääminen
 • Allasterapia
 • Hengitysfysioterapia: hengitystoiminnan arviointi ja tehostaminen
 • Fysikaalinen terapia: pinta- ja syvälämmöt, kylmä- ja sähköhoidot
 • Physio Touch ®: turvotuksen lymfaattinen hoitomuoto
 • Akupunktio
 • Teippaus: dynaaminen ja kinesioteippaus
 • Yksilöllinen ohjaus ja neuvonta kotiharjoitteluun sekä kivun hoitoon
 • Apuvälinetarpeen arviointi, käytön ohjaus ja asunnonmuutostöiden arviointi
 • Pilates-tunnit Someron seudulla

Fysioterapian harjoituslaitteet ja toteutuspaikat Kuntokaaressa

Meiltä löytyvät yleisimmät kuntosalivälineet painot, taljat, soutulaite, kuntopyörä, cross, tasapainovälineet ja paljon pienvälineitä käden harjoitteluun. Muita välineitä ovat mm. tandem-kävelysauvat, lumikengät sekä kaksikko- ja yksikkökajakit.


Fysioterapiaa toteutetaan Kuntokaaren tilojen ohella myös asiakkaan kotona, ulkona, uimahallissa, kuntosalilla, puru-, hiihto- ja luistinradoilla jne.

Monipuolisesti koulutettu fysioterapeutti Heidi Tiirakari

Kuntokaaren fysioterapeutti YAMK Heidi Tiirakari on ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut fysioterapeutti, joka on koko pitkän uransa kouluttautunut jatkuvasti lisää ja laajentanut osaamistaan. 


Heidi on erikoistunut neurologiseen fysioterapiaan, ortopediseen fysioterapiaan, akupunktioon, asentohuimaukseen ja esteettömyyteen. Lisäksi Heidi on koulutettu Pilates-ohjaaja ja erityisuinninopettaja. Voit tutustua tarkemmin Heidin monipuoliseen koulutustaustaan täällä. Alla Heidi kertoo tarkemmin tarjoamistaan palveluista – tutustu palveluihin ja ota yhteyttä varataksesi itsellesi hyvää tekevän ajan tai kysyäksesi lisää!

Yhteystiedot

Neurologinen fysioterapia

Erilaisissa neurologisissa sairauksissa tarvitaan fysioterapeutin erityisosaamista. Neurologisesta fysioterapiasta hyötyvät muun muassa MS-tautia sairastavat, aivoverenkierron häiriöistä tai aivoverenvuodosta toipuvat (aivohalvaus ja toispuolihalvaus), erilaisia lihastauteja sairastavat, Parkinsonin tautia sairastavat, CP-vammaiset, kehitysvammaiset sekä tapaturmissa neurologisia oireita saaneet (aivo-, selkäydin- ja hermovammat).


KELA osallistuu Vaativan Lääkinnällisen Kuntoutuksen toteutukseen fysioterapian osalta. Kuntokaaressa on käytettävissä leveä sähkökäyttöinen mattoblintti, joka helpottaa siirtymisiä sekä mahdollistaa avustetun fysioterapian toteutuksen turvallisesti.

Olen erikoistunut neurologiseen fysioterapiaan (Bobath- ja Affolter-terapiat). Fysioterapia suunnitellaan ja toteutetaan asiakaslähtöisesti Kuntokaaressa, asiakkaan kodissa tai muissa liikuntatiloissa. Fysioterapia sisältää alkututkimisen, toteutuksen suunnittelun, apuvälinetarpeen arvioinnin, väliarvioinnit ja lausunnot asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. 

Erityisuinninopettajana tarjoan myös allasterapiaa sekä erityisuinnin opetusta, joista esimerkiksi lapsi- ja aikuisneurologiset asiakkaat hyötyvät.

Ortopedinen sekä tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia

Olen erikoistunut ortopediseen fysioterapiaan ja jatkuvalla lisäkoulutuksella olen ylläpitänyt osaamiseni ajanmukaisella tasolla. Olen perehtynyt monipuolisesti fysioterapiaan selkä-, olkapää-, polvi-, lonkka- ja nilkkaleikkausten jälkitiloissa sekä keinonivel- ja luudutusleikkausten jälkitiloissa, joiden parissa olen työskennellyt vuosikymmeniä. Nivelten liikkuvuuden ja lihasvoiman sekä turvotuksen poistamisessa yksilöllinen, ohjattu fysioterapia nopeuttaa toimintakyvyn palautumista.

Kuntokaaressa on käytössä Physio Touch -laite, jonka avulla leikatun tai vamma-alueen aineenvaihdunta saadaan aktivoitua ja kuten lymfahoidossa imunestekierto kiihtyy vähentäen turvotusta, joka on yleensä suurin este nivelen hyvälle liikkuvuudelle.

Jokaisen on tärkeää huolehtia omasta kuntoutuksestaan erilaisten luu-, nivel- tai jännerakenteisiin kohdistuneiden leikkausten jälkihoitona. Myös erilaisista tuki- ja liikuntaelimistön ongelmista (esim. välilevypullistuma, niska-hartiakivut ja kulumasairaudet) kärsivät työikäiset hyötyvät ortopedisestä fysioterapiasta.

Allasterapia ja erityisuinti Somerolla

Eri asiakkaat hyötyvät allasfysioterapiasta, jossa asiakkaan
oirekohtaista fysioterapiaa toteutetaan terapia-altaassa. Henkilö, jonka lihasvoimat ovat heikot, hyötyy veden keventävästä vaikutuksesta ja spastisuus lievittyy avustetussa liikeharjoittelussa vedessä. Reumaatikot, neurologista sairautta sairastavat, nivelleikkauksista toipuvat ja selkäongelmaiset hyötyvät
allasharjoittelusta. Kuntokaaressa erityisuinninohjaus toteutetaan
yksilöterapiana.
Someron uimahalli

Akupunktio Somerolla

Erilaisia kiputiloja ja lihaskireyksiä voidaan hoitaa vanhaan kiinalaiseen lääketieteeseen kuuluvan akupunktion avulla. Se edistää elimistön aineenvaihduntaa ja vähentää turvotusta. Hoito toteutetaan kerran
viikossa 3–4 kerran hoitojaksona, kertakäyttöisillä neuloilla. Jatko määräytyy asiakkaan tuntemuksista ja hoitovasteesta.

Fysioterapeutti Heidi Tiirakari on suorittanut akupunktiokoulutuksen vuonna 1998 Tampereella ja käynyt akupunktion jatkokoulutuksen Shanghaissa vuonna 1998. 

Physio Touch -klinikka

Physio Touch® -laitteen käytöllä on samankaltaisia vaikutuksia kuin lymfahoidoilla. Sen avulla saadaan imunestekierto aktivoitua, kiputiloja lievitettyä sekä raajojen ja nivelten turvotusta alennettua. Hoidossa liikutetaan imukuppia hoidettavalla alueella täysin kivuttomasti.


Tästä hoidosta hyötyvät seuraavat asiakasryhmät:

 • nivel- ja keinonivelleikkausten jälkitilat (turvotus) 
 • palovamma- ja tapaturmamurtumien jälkitilat ja arpien hoito
 • reuma- ja fibromyalgia-asiakkaat
 • lihaskalvojen eli faskioiden venyttävää käsittelyä tarvitsevat
 • urheilu- ja liikuntavamma-asiakkaat.
Lymphatouch
 • Lympha touch -laite
 • Lympha touch -laite

Teippaus Somerolla

Kinesioteippaus normalisoi lihaksen ja/tai jänteen toimintaa, tukee paranemista ja lievittää turvotusta. Teippaus pysyy noin viikon, ja se kestää hikoilua, uinnin ja saunomisen.

Dynamic Tape on erittäin elastinen teippi, joka venyy kaikkiin suuntiin. Dynaamisessa teippauksessa tuetaan tai vastustetaan normaaleja liikemalleja. Samalla dynaaminen teippaus optimoi ja tehostaa kehon toimintaa sekä liikkeen tuottamista.

Valittu teippaustekniikka perustuu asiakkaan huolelliseen alkututkimukseen. Fysioterapeutin tieto anatomiasta ja biomekaniikasta antaa parhaan pohjan teippauksen hyödyntämiseen.

Fascia Manipulaatio  STECCO ® (FM) Somerolla

FM on lihas-, luu- ja sidekudoskalvojen käsittelyä, joka pohjautuu L. Steccon kehittämään käsin tehtävään menetelmään. FM:ta voidaan käyttää erilaisissa kiputiloissa, tuki- ja liikuntaelimistön häiriöissä, leikkausten- ja vammojen jälkitiloissa sekä erilaisissa liikkeen tuottamisen häiriöissä. Lue lisää menetelmästä osoitteessa www.fasciamanipulaatio.fi.

Spiraali Stabilaatio (SPS) Somerolla

Harjoittelussa käytetään SPS-vastuskuminauhoja. Harjoitteet tehdään pääasiassa seisten tai istuen. Harjoitteet sopivat myös hyvin pyörätuoliasiakkaalle. SPS soveltuu erityisesti selän ja raajojen toiminnallisten häiriöiden ennaltaehkäisyyn ja terapiaan. Lisäksi SPS soveltuu hyvin kehon hallinnan ja tasapainon parantamiseen. Tarkoin suunnitelluilla liikkeillä eri lihasketjuja voidaan harjoittaa, vahvistaa, rentouttaa ja venyttää.

 

SPS-tunnit

Keskiviikkoisin klo 18 Kiiruun koulun pihalla, jatkuu kesäkuun loppuun asti.

Otathan mukaan jumppa-alustan, maksu käteisellä
Tiedustelut Heidi puh. 050 566 7856.

 

Lue lisää osoitteessa www.spiraalistabilaatio.fi

 

Hinnat:

 • 10 kertaa 100 €
 • yksittäinen tunti 12 €
 • liikuntasetelit käyvät maksuksi

Tunnit pidetään hyvästä hygieniasta huolehtien ja turvavälit muistaen! Ethän osallistu tunneille sairaana olleessasi! Tullessasi ja lähtiessäsi käytä maskia. Muista pestä kädet ja käytä käsidesiä. Puhdista käyttämäsi välineet lähtiessäsi. Pukeudu valmiiksi mukaviin liikuntavaatteisiin ja käytä omia harjoitusvälineitäsi, josmahdollista. HUOLEHDITAAN TOISISTAMME YHDESSÄ LIIKKUEN!

Pilates

Joseph Pilates (1880–1967) kehitti kehon ja ryhdin hallintamenetelmän, joka perustuu keskivartalon ja syvien lihasten hallintaan yhdessä pinnallisten lihasten kanssa. Keskittyminen, hallinta, keskustan käyttö, hengitys ja liikkeen jatkuminen korostuvat Pilates-harjoitteissa. Pilates-harjoittelu sopii kaikille aikuisille ja myös erilaisista leikkauksista tai vammoista kuntoutuville. Pilates-harjoitukset sopivat hyvin ikääntyville, selkäongelmaisille, hengityselinsairaille tai nivelkulumia ja -jäykkyyttä sairastaville.


PILATES-TUNNIT, SOMERO JA KOSKI TL

 

 

Tunnit pidetään hyvästä hygieniasta huolehtien ja turvavälit muistaen! Ethän osallistu tunneille sairaana olleessasi! Tullessasi ja lähtiessäsi käytä maskia. Muista pestä kädet ja käytäkäsidesiä. Puhdista käyttämäsi välineet lähtiessäsi. Pukeudu valmiiksi mukaviin liikuntavaatteisiin ja käytä omia harjoitusvälineitäsi, jos mahdollista. HUOLEHDITAAN TOISISTAMME YHDESSÄ LIIKKUEN!

 

Ilmoittautumiset tekstiviestitse Heidille numeroon 050 566 7856.


Hinnat:

 • 10 kertaa 100 €
 • yksittäinen tunti 12 €
 • liikuntasetelit käyvät maksuksi

Pilates-tunti kestää 60 min. Ota mukaan alusta ja pue yllesi mukavat liikuntavaatteet. Ota mukaan myös lämmin pusero tunnin lopussa pidettävää rentoutusta varten.

 

Kesäpilates- ja SPS-tunnit

Keskiviikkoisin klo 18 Kiiruun koulun pihalla, jatkuu kesäkuun loppuun asti.

Otathan mukaan jumppa-alustan. 10 kertaa 100 €, yksittäinen tunti 12 € (maksu käteisellä).

Tiedustelut Heidi puh. 050 566 7856.

Yksilö-Pilates
Varaa henkilökohtainen Pilates-ohjaus oman tarpeesi ja sopimuksen mukaan.
Lue Facebook-sivuiltamme lisää Pilates-tunneilla käytössä olevista välineistä sekä muista ajankohtaisista asioista.

 

 

Ota yhteyttä ja varaa aika tai kysy lisää palveluistamme

* Pakolliset kentät

Sähköpostitse
Tekstiviestitse